la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / LA SOLANA PARTICIPA A LA JORNADA D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES DE LA FPODUAL

LA SOLANA PARTICIPA A LA JORNADA D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES DE LA FPODUAL

Publicat el 04-07-2023
L'esdeveniment té com a objectiu proporcionar un espai per presentar, compartir i reflexionar sobre els projectes implementats per les entitats col·laboradores del programa FPO Dual
LA SOLANA PARTICIPA A LA JORNADA D'INTERCANVI D'EXPERIÈNCIES DE LA FPODUAL

Jornada d'Intercanvi d'experiències de la FPO Dual

El passat dimecres 28 de juny, el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya va organitzar la Jornada d'Intercanvi d'experiències del programa FPO DUAL per  proporcionar un espai per presentar, compartir i reflexionar sobre els projectes implementats per les diferents entitats col·laboradores del programa FPO Dual.

En l’esdeveniment, hi van participar el personal tècnic d’acompanyament de més d’una setantena d’entitats de tot Catalunya, entre els quals el personal tècnic del Programa FPO Dual del Centre la Solana de l’Ajuntament de Tàrrega, que va permetre conèixer els diferents projectes i compartir bones pràctiques.

El programa FPO Dual és una iniciativa del SOC que té per objectiu facilitar a les persones joves en situació d'atur —sense qualificació o nivell formatiu baix i amb més dificultats d'accedir al mercat laboral— la millora de la seva ocupabilitat mitjançant la formació dual: un certificat de professionalitat i un contracte de formació i aprenentatge.

En el cas de Tàrrega, una quinzena de joves combinen de manera simultània un contracte de treball de formació en alternança de 12 mesos en empreses del territori, una formació de certificat de professionalitat de Fabricació Mecànica i Soldadura i acompanyament per la inserció laboral.

La jornada s'ha dividit en dues parts. En la primera, els equips tècnics s'han distribuït en les taules de treball d’Organització i Planificació, d’Acompanyament, de Contractació i de Formació. Això ha permès crear un feedback sobre les experiències i bones pràctiques dels seus companys i companyes. Posteriorment, s’ha realitzat una posada en comú.

En la segona part de la jornada ha consistit en una presentació de les novetats previstes per la nova convocatòria del programa FPO Dual 2023 que preveu novetats significatives que permetran ampliar el col·lectiu destinatari.

De fet, el Centre la Solana està treballant en una nova convocatòria amb especialitats formatives de Fabricació Mecànica i Fusteria.

  • Compartir a