la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / Tàrrega desenvolupa el programa d'ocupació per a joves en situació d'atur impulsat pel Centre La Solana

Tàrrega desenvolupa el programa d'ocupació per a joves en situació d'atur impulsat pel Centre La Solana

Publicat el 06-03-2022
Unes quaranta persones joves participen en aquesta iniciativa municipal amb l'objectiu de retornar al sistema educatiu i/o inserir-se al mercat laboral · En la darrera edició va aconseguir trobar feina al 85% dels participants
Tàrrega desenvolupa el programa d'ocupació per a joves en situació d'atur impulsat pel Centre La Solana

Rebuda als participants del Projecte Singulars: “Forma’t i Ocupat’21”

El Centre La Solana, Centre de recursos per a l’ocupació, gestionat per l’Ajuntament de Tàrrega, desenvolupa des d’aquesta setmana una nova edició del Projecte Singulars: “Forma’t i Ocupat’21”, destinat a persones joves de 16 a 29 anys en situació d’atur i inscrites a Garantia Juvenil. L’objectiu és revertir aquesta situació i aconseguir que els joves recuperin l’interès per l’estudi i/o facilitar la seva integració en el sistema laboral. En la primera fase del projecte, les persones joves es formen en les especialitats d’Activitats Auxiliars de Comerç i d’Introducció a la Soldadura. A més d’aprendre les competències professionals, habilitats i actituds d’aquests oficis, també obtindran el carnet d’Operacions amb Carretó Elevador.

Aquesta formació professional ha de permetre a les persones joves adquirir els hàbits laborals com la puntualitat, el compromís, la responsabilitat, el respecte... a més d’assolir altes potencialitats per a la inserció laboral, ja que els sectors del comerç, la gestió logística del magatzem, la ferreteria metàl·lica i la soldadura són àmbits laborals amb una alta demanda de llocs de treball a la nostra comarca. El regidor de Ciutadania, Educació i Treball, Xavier Rossell-Aparicio, ha afirmat que “un dels principals reptes de la Regidoria de Treball és ajudar a disminuir les altes xifres d’atur juvenil, la recerca de feina, evitar l’abandonament educatiu i recuperar alumnat frustrat i potenciar la formació contínua”.

Programa que es desenvolupa al llarg de vuit mesos

La iniciativa aplega enguany una quarantena d’alumnes durant un període de vuit mesos. “Després d’una etapa de formació i aprenentatge en un àmbit dinàmic a la nostra aula-taller, treballarem perquè tots els joves puguin realitzar pràctiques en empreses, millorant així les seves aptituds professionals i facilitar a l’empresa la seva contractació”, ha manifestat Manel Garriga, director de la Solana.

Per tant, al llarg de tot programa les persones joves participaran en un procés d’orientació professional i vital a través d’un equip tècnic multidisciplinar els guiarà i per descobrir els seus interessos i necessitats, se’ls acompanyarà per facilitar el retornin al sistema educatiu o que s’incorporin al mon del treball. Durant aquesta fase, les persones joves participaran en entrevistes individuals, entrevistes i activitats grupals, i activitats socials, culturals i cíviques amb les entitats i associacions de la ciutat realitzant tasques de voluntariat.

I finalment, aquest projecte finançat pel Servei Públic d’Ocupació del Catalunya, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, dona la possibilitat d’un treball proper amb el teixit productiu i empresarial de la ciutat de Tàrrega i de la comarca ja que permetrà la incorporació de persones joves amb talent a les seves empreses a través de les pràctiques professional, donar a conèixer la seva activitat comercial a través de les visites d’empresa i la possibilitat de la contractació subvencionada dels i les joves participants.

Un programa d’èxit

Val a dir que en la darrera edició del programa, que va finalitzar el juliol passat, la Solana va aconseguir inserir al mercat laboral el 85% dels joves que s’hi van inscriure. En aquella ocasió hi van participar un total de 34 joves de l’Urgell, la Segarra i el Pla d’Urgell. La Solana i l’Ajuntament de Tàrrega valoren molt positivament els resultats exitosos d’aquest projecte, ja que reforcen la importància d’impulsar els programes mixtos i la col·laboració publicaprivada complint els objectius de millorar l’ocupació i facilitar el trànsit cap al mercat laboral.

Logos Singulars

  • Compartir a