Sou a: Inici / Notícies / Tàrrega rep el compromís del Departament de Salut per construir l'Hospital d'Atenció Intermèdia

Tàrrega rep el compromís del Departament de Salut per construir l'Hospital d'Atenció Intermèdia

Publicat el 19-03-2023
Així ho va traslladar el conseller Manel Balcells a l'alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú en el decurs de la reunió mantinguda a la capital de l'Urgell en relació a la millora d'equipaments i serveis
Tàrrega rep el compromís del Departament de Salut per construir l'Hospital d'Atenció Intermèdia

IMATGES D'ARXIU - Reunió amb el Departament de Salut a Tàrrega · Edifici del CAP de la capital de l'Urgell

La construcció del futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Tàrrega continua entre les prioritats del Govern de la Generalitat. Així ho ha afirmat l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú. “Durant la reunió de treball que vam mantenir dissabte 18 de març els agents implicats en les obres d’ampliació del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la ciutat, el conseller de Salut, Manel Balcells, va confirmar que l’hospital d’atenció intermèdia de la nostra ciutat és un equipament prioritari”, ha explicat Pijuan.

Alhora, la primera edil ha afegit que “tenim el compromís del conseller que enguany es redactarà el projecte i que els pressupostos de la Generalitat per al 2024 inclouran una partida per iniciar les obres, que està previst que ascendiran a 15 milions d’euros”. En aquest sentit, la primera edil sosté que “l’Ajuntament estem en condicions de cedir els terrenys on és previst construir l’edifici tan bon punt Salut ens ho demani”.

La nova infraestructura, projectada als terrenys situats al costat del Centre d’Atenció Primària (CAP), permetria atendre pacients de mitjana i llarga estada i d’altres amb necessitats de cures pal·liatives. Segons ha explicat l’alcaldessa de Tàrrega, l’equipament donaria servei a pacients d’una àrea d’influència que podria abraçar les comarques de l’Urgell, la Segarra i una part del Pla d’Urgell, “estalviant molts desplaçaments de veïns d’aquests indrets a centres de Lleida, Balaguer o Igualada”. Per fer-lo realitat, el Departament de Salut ha de sol·licitar a l’Ajuntament la cessió de 10.000 metres quadrats de terreny (7.000 previstos en el projecte inicial i 3.000 més per a futures ampliacions).

És previst que el futur Hospital d’Atenció Intermèdia de Tàrrega tingui 110 llits repartits entre mitjana i llarga estada, i 25 places com a Centre de Dia pel tractament de malalties cròniques, rehabilitació i cures pal·liatives. El projecte del futur hospital d’atenció intermèdia de la capital de l’Urgell preveu que l’entrada estigui situada a l’avinguda de Josep Tarradelles, i estaria connectat amb el CAP mitjançant les obres d’ampliació del centre sanitari, que és previst que comencin aquest 2023, tal com va anunciar el conseller Manel Balcells dissabte passat durant la seva visita a les instal·lacions. La construcció d’un hospital d’atenció intermèdia a Tàrrega és un projecte llargament reivindicat pel territori i que va quedar aparcat en esclatar la crisi econòmica del 2008.

Nota de premsa sobre el projecte d'ampliació i reforma del CAP

  • Compartir a