la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Formació / Forma i Insereix / Forma i Insereix 2024

Forma i Insereix 2024

Informació del programa Forma i Insereix 2024 del Centre la Solana de Tàrrega de l'especialitat de Fabricació Mecànica i Soldadura

El projecte "Forma i Insereix 2024" del Centre La Solana té com a objectiu proporcionar formació en l'àmbit de la Fabricació Mecànica i la Soldadura. Aquestes accions formatives estan especialment dirigides a persones desocupades, amb l'objectiu de millorar les seves habilitats i competències professionals per al mercat laboral.

El programa busca cobrir les necessitats de contractació de les empreses del territori, connectant les persones participants amb les oportunitats d'ocupació en el sector del metall. Mitjançant aquesta iniciativa, es pretén contribuir al desenvolupament personal i professional dels participants i al mateix temps fomentar el creixement econòmic i la competitivitat de les empreses.

Enllaç a la preinscripció

A QUI ES DIRIGEIX?

Les persones destinatàries del programa "Forma i Insereix 2024" del Centre la Solana són les següents:

 1. Persones treballadores en situació d'atur, que siguin demandants d'ocupació no ocupades (DONO)
 2. Persones treballadores ocupades

Totes les persones, tant les desocupades com les ocupades, han d'estar inscrit a les oficines del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya per poder participar en les accions formatives del programa.

QUÈ FAREM?

El programa "Forma i Insereix 2024" del Centre la Solana consta de tres actuacions clau per promoure la formació i la inserció laboral en l'àmbit de la fabricació mecànica i la soldadura:

1. Formació a Mida: Es realitzarà una acció formativa intensiva de 285 hores de durada, centrada en l'àmbit de la fabricació mecànica i la soldadura. Aquesta formació inclourà diversos mòduls formatius essencials per al desenvolupament de les competències requerides en aquest camp, incloent:

  • Soldadura (120 hores)
  • Soldadura amb arc elèctric (45 hores)
  • Soldadura MAG (40 hores)
  • Soldadura MIG (40 hores)
  • Aproximació a l'entorn laboral (10 hores)
  • Inserció laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere (10 hores)
  • Bàsic en Prevenció de Riscos Laborals (PRL) (30 hores)

2. Acompanyament a la Inserció Laboral: El programa ofereix el suport personalitzat d'una professional del Centre la Solana per acompanyar les persones participants en el procés de recerca de feina. Aquest acompanyament inclou orientació laboral, preparació de currículums i entrevistes, i altres recursos per aconseguir una inserció laboral exitosa.

3. Suport a la Contractació: Es facilita assistència i orientació per a la contractació en empreses del territori relacionades amb l'àmbit de la fabricació mecànica i la soldadura. Aquesta iniciativa té com a objectiu connectar les persones participants amb oportunitats reals d'ocupació en el sector, promovent la seva inserció laboral efectiva i contribuint al desenvolupament econòmic del terrirtori.

CALENDARI I HORARI

El curs de formació a mida de fabricació mecànica i soldadura està programat per a ser impartit de dilluns a divendres, amb un horari de les 8 del matí a les 2 del migdia. La data prevista d'inici és el 2 de maig de 2024, mentre que la data de finalització s'estableix per al 31 de juliol de 2024. És important tenir en compte que aquestes dates són provisionals i estan subjectes a la resolució d'atorgament del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya.

CONTACTE

Centre la Solana

Carrer de la Solana, 8, 25300 Tàrrega

973 310 274 -

676 95 68 77

 

ENTITATS COL·LABORADORES

 • Compartir a