la Solana

De dilluns a divendres, de 9 h. a 14 h.
973 310 274
Carrer de La Solana, 8 · 25300 TÀRREGA
Sou a: Inici / la Solana / Notícies / La Solana de Tàrrega ajuda a cobrir 93 llocs de treball gràcies al Servei d'Orientació i Acompanyament Professional

La Solana de Tàrrega ajuda a cobrir 93 llocs de treball gràcies al Servei d'Orientació i Acompanyament Professional

Publicat el 07-11-2023
El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya atorga una subvenció de 36.000 euros a aquest centre de titularitat municipal per consolidar l'esmentada prestació recuperada fa un any
La Solana de Tàrrega ajuda a cobrir 93 llocs de treball gràcies al Servei d'Orientació i Acompanyament Professional

Imatge d'arxiu d'una sessió d'orientació grupal al Centre La Solana de Tàrrega

El Centre la Solana de l'Ajuntament de Tàrrega va recuperar el novembre del 2022 el Servei d'Orientació i Acompanyament Professional gràcies a una subvenció del programa Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local finançat pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i el Servicio Público de Empleo Estatal. Des d’aleshores, ha gestionat 260 ofertes laborals i cobert 93 posicions de treball amb persones inscrites a la seva borsa de treball. De la mateixa manera, ha dut a terme 248 entrevistes d'acollida, implementat 60 plans de reorientació professional i realitzat 13 tallers sobre recerca de feina, amb un èxit notable de 25 insercions laborals.

Amb l'objectiu d'aproximar els participants a la realitat del mercat laboral de Tàrrega i la seva àrea d'influència, s'ha treballat en la concentració territorial i la planificació estratègica, col·laborant en esdeveniments com la Fira Estudies&Treballes o la Jornada Speed Networking Dona i Urgell, i liderat la Xarxa per a l'Ocupació de l'Urgell, entre altres iniciatives.

Els bons resultats del programa n’avalen la seva continuïtat. Per aquest motiu, l’1 de novembre de 2023 s’ha renovat el Servei d'Orientació i Acompanyament Professional, gràcies a una subvenció de 36.000 euros concedida pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). Per accedir-hi, cal concertar una visita prèvia al Centre la Solana.

Subvencionat pel programa Agents d'Ocupació i Desenvolupament Local del Servei Públic d'Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de Suport al Desenvolupament Local, aquest servei té com a objectiu proporcionar assessorament estable, continu i generalista a tots els ciutadans en temes relacionats amb la recerca de feina, el desenvolupament de competències i la formació. Mitjançant la metodologia del coaching ocupacional amb entrevistes en profunditat i col·laboració amb altres persones en situacions similars, el programa ajuda a definir plans de treball individuals, des de la identificació de les necessitats personals fins a la millora del currículum i la participació en processos de selecció per competències.

  • Compartir a