Promoció Econòmica, Treball, Governació, Seguretat i Turisme

De dilluns a divendres, de 9 h. a 15 h.
973 311 608
Plaça Major, 1 · (Casa Consistorial) 25300 TÀRREGA

Mercat setmanal

Amb gairebé 70 punts de venda, el mercat setmanal dels dilluns de Tàrrega és un referent de la venda no sedentària a les comarques de l'Urgell · Sabíeu que aquest mercat se celebra gairebé cada dilluns des de l'any 1458?

Mercat setmanal dels dilluns

Cada dilluns, durant tot el matí, els carrers de l'eix comercial del centre de Tàrrega acullen vora un centenar de parades amb productes com fruita, verdura, tèxtil, calçat o flors entre molts d'altres. El mercat s’estén pels carrers d'Agoders, Carme, Torras i Bages i les places Major i del Carme. Aquesta oferta no sedentària s'uneix a l'atractiu teixit d'establiments comercials de la ciutat. Tàrrega manté el sabor genuí dels mercats de tota la vida. 

Què hi podeu comprar? Oferta comercial

Categories mercat setmanal

Amb gairebé 70 punts de venda, el mercat setmanal del dilluns ofereix a tota la ciutadania i visitants d'arreu una àmplia oferta comercial. Essent les categories més representatives la moda i complements (55%), destacant dins d'aquesta categoria la moda i complements de dona (28%), el calçat (9%) o la moda i complements d'home (9%).

Dins de la categoria alimentació (31%) cal destacar els llocs de venda de fruita i verdura ( 22%). 

Teniu un punt de venda al mercat setmanal? Us pot interessar

UNA MICA D'HISTÒRIA

Els pobladors de Tàrrega reberen del rei Jaume I. l’any 1242, els Estatuts i costums, els quals, entre altres coses, manaven que no es posés cap dificultat ni impediment als forasters que venien a vendre queviures, vi o qualsevol cosa a la vila mentre estiguessin disposats a complir les lleis. En aquesta mateixa època, segle XIII, s’inicià la pràctica del mercat del dijous i la celebració de fires. Els intercanvis comercials del segle XIII hagueren de ser molt importants i el nombre de comerciants significatiu per a poder aconseguir del bisbe de Vic, l’any 1269, la creació de la confraria de mercaders. També trobem, una sèrie de privilegis reials en relació amb la llibertat de vendre cavalls i de poder elaborar vi, garantint, una vegada i una altra, la defensa i el guiatge de totes aquelles persones que entraven i sortien de la ciutat per motius comercials. L’any 1417 la vila celebrava dues fires i un mercat setmanal, però l’increment de les transaccions era tan considerable que el rei Joan II, el 14 de novembre de 1458, concedí de fer mercat el dilluns.

  • Compartir a